Liftutbildning – maskinintroduktion av din Lift

Vi på Liftutbildningen vill inte nog belysa vikten av att du ALLTID skall få en ordentlig maskinintroduktion av den lift som du ska använda i din arbetsuppgift. Enligt Liftläroplanen (LLP) framgår det tydligt att du alltid har rätt till en maskinintroduktion av liften du ska använda dig av. Detta skall du ställa som krav då alla liftar fungerar olika.

Dessvärre slarvas det ibland med detta och vi tycker det är olyckligt. Vi belyser det extra noga i Liftutbildningen online. En maskinintroduktion av den liften du ska använda är inte bara att du ska lära känna den aktuella liften utan det fungerar även som en kort repetitionsutbildning av dina liftkunskaper.

Ställ alltid krav på liftuthyraren eller den som levererar liften till dig att du ska få en ordentlig maskinintroduktion av den aktuella liften. Då känner du dig även säkert och vet hur liften fungerar. Läs igenom instruktionsboken hur liften fungerar och hur nödsänkningen fungerar på den aktuella liften.

En maskinintroduktion skall utföras av en tidigare erfaren liftförare på den aktuella liften som maskinintroduktionen berör.

En aktuell liftutbildning och maskinintroduktion av liftar ökar säkerheten av hantering av liftar och mobila arbetsplattformar.

Här ser vi en transport av Rentas liftar och transporten sker av Arosbärgarna

Liftutbildning  - Bild på Renta Liftar & Aros bärgarnas transport.