Liftutbildning i Göteborg

Med Liftutbildningen i Göteborg får du den kunskap som behövs om lagar, regler och hur man använder din lift på bästa och säkraste sätt.

liftutbildningen i göteborg

onlinekurs Onlinekurs *

saxlift Saxlift

rätt kompetens Rätt kompetens

bomlift Bomlift

id06 registrering ID06

släpvagnslift Släpvagnslift

“Arbetsmiljöverket har krav på arbetsgivare att se till att de som använder en saxlift, bomlift eller släpvagnslift har rätt teoretiska och pratiska kunskaper för att använda sin mobila arbetsplattform på ett säkert sätt”

Liftkort till dig eller dina anställda i Göteborgsområdet.

Repetitionskurs

(för de som behöver förnya sitt liftkort), ta kontakt med oss direkt. Enkelt smidigt och allt sker online. Pris: 1 195 kronor (exklusive moms) / utbildning.

Behöver du en grundutbildning för Lift så hjälper Hajlift er med den praktiska delen, eller uppkörningen när det gäller Liftkortet. Du går enkelt liftutbildningens teoridel online därefter gör du uppkörnngen hos Hajlift som har stor expertis när det gäller liftar och utbildning på plats i Alingsås.

Få rätt kunskaper för din saxlift, bomlift eller släpvagnslift med liftutbildningen

Vi på Liftutbildningen ser till att du och dina anställda får den kunskap och kompetens som behövs för att använda din mobila arbetsplattform på ett rätt och säkert sätt. Tänk på att arbetar du med en saxlift, bomlift eller släpvagnslift så ska även ha körtillstånd ifrån din arbetsgivare för den lift du ska använda.

Liftutbildning Göteborg är en onlinekurs

Arbetsgivaren är den som har ansvaret för att se till att de anställda får utbildning för den typ av lift som ska användas. Liftutbildningen kan du göra oavsett om ditt företag är verksamt i Trollhättan, Alingsås, Kungälv, Kungsbacka, Varberg, Borås i Mölndal eller Partille.

Liftutbildning Göteborg är en onlinekurs där du själv väljer när och vart du vill genomföra utbildningen. Repetitionskursen kan du göra helt online när du vill förnya ditt liftkort. Grundkursen görs i samarbete med en återförsäljare där du gör den teoretiska biten online och den praktiska biten på plats hos en samarbetspartner.

Efter genomförd Liftutbildning Göteborg har du de kunskaper som behövs för att se till att du har rätt lift för din arbetsuppgift.

Vem har ansvaret att utbildning finns

Det är alltid arbetsgivaren som har ansvaret att se till att den anställda som ska använda någon lifttyp har rätt utbildning och kunskaper för den lift som ska användas. Men att se till att rätt utbildning finns räcker inte – man behöver även göra en riskanalys för arbetsuppgiften och situationen som kan påverkas av väder t.ex. Under vissa omständigheter som framkommer av riskanalysen behöver man fallskydd – har den anställda en fallskyddsutbildning eller behöver den anställda kanske repetera kunskaperna om fallskyddsutrustning? Då kan det enkelt och smidigast samt mest kostnadseffektivt göras online.

Bli certifierad att jobba med en mobil arbetsplattform

Liftutbildningen i Göteborg består av korta videofilmer med instruktörer som har arbetat med liftutbildningar i många år som har lång erfarenhet. Utbildningen kommer att gå igenom de lagar och krav som finns.

Du behöver inga förkunskaper för att gå liftutbildning i Göteborg, efter godkänt utbildning kan du få ett plastkort eller registrering hos ID06.

bomlift med förare Liftutbildning
saxliftar Liftutbildning
fallskyddssele Liftutbildning
utbildningsanteckningar Liftutbildning

Vad behöver man tänka på med liftar vid särskilda arbetsplatser som arenor?

Mobila arbetsplattformar är väsentliga för utomhusevenemang som äger rum på stora arenor. Oavsett om det är en musikkonsert eller ett sportevenemang används mobila arbetsplattformar för en mängd olika ändamål. Dessa plattformar är utformade för att ge säker åtkomst till upphöjda områden som inte lätt kan nås. De är idealiska för att arbeta med belysningsarmaturer, ljudutrustning och videoskärmar.

Dessutom kan mobila arbetsplattformar också användas för att få en bättre överblick över evenemanget från högt upp. En av de viktigaste fördelarna med mobila arbetsplattformar är att de är lätta att flytta från en plats till en annan. Det gör att de kan användas i olika delar av arenan, beroende på evenemangets behov. De kan också snabbt sättas upp och tas ner, vilket är viktigt när tiden är avgörande.

En annan fördel med mobila arbetsplattformar är att de är designade för att vara säkra att använda i utomhusmiljöer. De är konstruerade med robusta material som tål vind, regn och andra tuffa väderförhållanden. Dessutom har de säkerhetsfunktioner som skyddsräcken och halksäkra ytor som hjälper till att förhindra olyckor.

Sammanfattningsvis är mobila arbetsplattformar en väsentlig del av utomhusevenemang som hålls på stora arenor. De ger säker åtkomst till höga områden och är lätta att flytta från en plats till en annan. De är också designade för att vara säkra att använda i utomhusmiljöer, vilket gör dem till den idealiska lösningen för utomhusevenemang av alla slag.