Liftutbildning i Norrköping

Med Liftutbildning Norrköping får du den kunskap som behövs om lagar, regler och hur man använder din lift på bästa och säkraste sätt.

Oavsett vart i Norrköping du har din verksamhet eller jobbar så kan du gå en grundutbildning eller repetitionskurs här. Även fungerar det utmärkt i närliggande städer som: Åtvidaberg – Finspång – Söderköping – Nyköping – Oxelösund – Valdemarsvik.

liftutbildnig i norrköping

onlinekurs Onlinekurs *

saxlift Saxlift

rätt kompetens Rätt kompetens

bomlift Bomlift

registrering med id06 ID06

släpvagnslift Släpvagnslift

* Liftutbildningen är Sveriges första godkända online-utbildning av Liftutbildningsrådet (LUR).

“Arbetsmiljöverket har krav på arbetsgivare att se till att de som använder en saxlift, bomlift eller släpvagnslift har rätt teoretiska och pratiska kunskaper för att använda sin mobila arbetsplattform på ett säkert sätt”

Vi har liftkursen för ditt behov

Repetitionskursen

Kan göras helt online och det är den du ska gå när liftcertifikatet ska förnyas i ytterligare tre år. Ta kontakt med oss eller skicka in en beställning direkt.

Grundkurs

Vi har också en grundkurs om man inte tidigare har ett liftkort utan behöver hela paketet med en praktisk del att köra och använda mobila arbetsplattformar. Grundkursen sker i samarbete med en av våra återförsäljare i Stockholm. Den praktiska delen bokar vi tillsammans med dig så att det ska fungera på bästa sätt.

Kontakta oss via e-post eller telefon

videokurs

Beställ grundkurs eller repetitionskurs

För att gå direkt till beställning av den kurs som du behöver tryck
bara på knappen nedan för att komma till rätt sida.

Liftutbildning Norrköping är en onlinekurs

Arbetsgivaren är den som har ansvaret för att se till att de anställda får utbildning för den typ av lift som ska användas. Här på liftutbildningen så får du eller din personal den utbildning som behövs för att använda liftar på rätt sätt. Är du verksam i norra Norrköping eller andra delar av Norrköping kan du gå Liftutbildning i Norrköping.

Liftutbildning Norrköping är en onlinekurs där du själv väljer när och vart du vill genomföra utbildningen. Repetitionskursen kan du göra helt online när du vill förnya ditt liftkort. Grundkursen görs i samarbete med en samarbetspartner där du gör den teoretiska biten online och den praktiska biten på plats hos en samarbetspartnern.

När Liftutbildning Norrköping är genomförd har du de kunskaper som behövs för att välja rätt lift för din arbetsuppgift.

Behöver man göra en riskanalys?

Ja, en riskanalys behöver man göra innan arbetet ska påbörjas därför att det kan skilja sig mellan arbetssituation och arbetssituation. Det kan vara helt olika arbetsuppgifter som ska utföras eller så kan vädret vara olika som påverkar om det t.ex finns en vältrisk eller inte. Vi kommer att gå igenom de steg som behövs för att genomföra en riskanalys. Dessutom behöver man tänka på och gå igenom om man behöver personlig fallskyddsutrustning eller inte, i de fall där det behövs fallskydd kan det även behövas att förnya sitt fallskyddscertifikat.

Skaffa ett liftcertifikat

Liftutbildningen i Norrköping består av video med professionella instruktörer som har arbetat med liftutbildningar i många år och har lång erfarenhet. Utbildningen går igenom de lagar och krav som finns.

Du som går utbildningen behöver inga förkunskaper, efter godkänt utbildning kan du få ett plastkort eller registrering hos ID06.

bomlift med förare Liftutbildning
saxliftar Liftutbildning
fallskyddssele Liftutbildning
utbildningsanteckningar Liftutbildning

Vilken lift ska jag använda på en fabrik

Liftar eller mobila arbetsplattformar är viktiga i industriella miljöer för att flytta människor och material till olika höjder. Det finns olika typer av liftar tillgängliga för olika applikationer. Ledarmslyftar, även kända som knoglyftar, används för el- och rörreparationer, utvändiga rengöringsjobb och underhållsprojekt. Atriumliftar, eller spindellyftar, är en annan typ av ledade bomliftar som används för små utrymmen. Elektriska saxlyftar används för inomhusapplikationer och har en bred plattform som stöds av tvärstag.

Motordrivna bomlyftar används för utomhusapplikationer och finns tillgängliga i både ledade och teleskopiska bomlyftar. Teleskoplastare, ibland kallade truckar för tuff terräng, används för att flytta material mer effektivt runt arbetsplatsen. Industriella hissar finns i olika storlekar, former och design, och varje typ passar en viss applikation, industri eller användningsfall. Det är viktigt att förstå de olika typerna av liftar och deras tillämpningar för att välja rätt lift för jobbet. Om du ska hyra en lift så kan du prata
med liftuthyraren vilka behov du har så kommer de att berätta och se till att du får rätt.

Mobila arbetsplattformar är viktig utrustning som används inomhus för att öka tillgängligheten och effektiviteten i arbetet. Dessa plattformar är konstruerade för att ge ett säkert och stabilt arbetsområde som enkelt kan transporteras och manövreras till olika platser inom en anläggning. På grund av deras mångsidighet behövs inte längre trappsteg, stegar och ställningar. De används där höjd och åtkomst krävs men inte på permanent basis. Deras kompakta storlek och lättanvända kontroller gör dem idealiska för inomhusmiljöer som fabriker, lager och butikslokaler. Mobila arbetsplattformar har en rad applikationer som kan innefatta underhåll, målning, rengöring och inspektioner.