Liftutbildning i Jönköping

Med Liftutbildning Jönköping får du den kunskap som behövs om lagar, regler och hur man använder din lift på bästa och säkraste sätt.

Utbildningen består av videoavsnitt samt textavsnitt. Om du behöver välja ett annat språk så kan alla textavsnitt översättas innitu utbildningen plus videoavsnitten har undertexter på ett flertal språk.

liftutbildningen i jönköping

onlinekurs Onlinekurs *

saxlift Saxlift

rätt kompetens Rätt kompetens

bomlift Bomlift

id06-registrering ID06

släpvagnslift Släpvagnslift

“Arbetsmiljöverket har krav på arbetsgivare att se till att de som använder en saxlift, bomlift eller släpvagnslift har rätt teoretiska och pratiska kunskaper för att använda sin mobila arbetsplattform på ett säkert sätt”

Liftutbildning i Jönköpingsområdet

Om du har din verksamhet eller jobbar i Nässjö, Vaggeryd, Skillingaryd, Fagerhult, Gränna, Tranås, Falköping, Ulricehamn eller Gnosjö så kan du gå både grundkursen och repetitionskursen på Liftutbildning Jönköping.

Repetitionskursen är för de som ska förnya sitt liftkort, här behövs ingen praktisk del utan allt sker smidigt online.

När det gäller Grundkurs så samarbetar vi med våra återförsäljare i Jönköping. Vi tar fram ett upplägg som passar er. Teorin gör du via internet och praktiken på plats hos er eller hos våra samarbetspartners.

videokurs

Ring eller skicka oss ett mejl om
du har några funderingar.

info@liftutbildningen.se

010 – 161 54 54

Liftutbildningen Jönköping online ger dig rätt utbildning för den lift som ska användas

Liftutbildningen är en onlinekurs som ser till att du och dina anställda får den kunskap och kompetens som behövs för att använda din mobila arbetsplattform oavsett om det är saxlift, bomlift eller släpvagnslift.

Arbetsgivaren är den som har ansvaret för att se till att de anställda får utbildning för den typ av lift som ska användas. Det är också arbetsgivaren som ska ge körtillstånd utöver att se till att utbildning finns. Är du verksam i västa, östra, norra Jönköping eller andra delar av Jönköping kan du gå Liftutbildning i Jönköping.

Liftutbildning Jönköping är en onlinekurs där du kan genomföra utbildningen när det passar dig och ditt schema. Repetitionskursen kan du göra helt online när du vill förnya ditt liftkort. När det gäller grundkursen behöver du även göra en praktisk del vilket görs i samarbete med en återförsäljare där du gör den teoretiska biten online och den praktiska biten på plats hos en samarbetspartner.

När Liftutbildning Jönköping är slutförd kommer du att ha de kunskaper som behövs för att välja rätt lift för den arbetsuppgift som ska utföras.

Påverkar vädret användandet av liften

Visste du att vädret kan påverka eller skapa situationer där man behöver ta mer hänsyn till hur och när man använder en mobil arbetsplattform som till exempel saxlift eller skylift? När det är vinter eller sent på hösten så kan det vara ishalka vilket kan påverka om liften har stödben, blåser det mycket ute så att liften kan förskjutas eller komma ur sin position på något sätt? Det här är några exempel på varför man behöver göra en riskanalys innan arbetet påbörjas med den mobila arbetsplattformen som ska användas. I vissa fall behöver man använda sig av fallskyddsutrustning och då behöver den anställda även rätt kunskaper för vilken fallskyddsutrustning som kan användas tillsammans med den liften man ska använda, se då till att en fallskyddsutbildning finns eller om det är behov för att repetera fallskyddsutbildningen.

Bli certifierad att jobba med en mobil arbetsplattform

I våran utbildning använder vi endast professionella instruktioner där du genomgår utbildningen med videoavsnitt blandat med textavsnitt. Alla instruktörer har arbetat med liftutbildningar i många år och har lång erfarenhet. Utbildningen går igenom de lagar och krav som finns.

Du som går utbildningen behöver inga förkunskaper, efter godkänt utbildning kan du få ett plastkort eller registrering hos ID06.

bomlift med förare Liftutbildning
saxliftar Liftutbildning
fallskyddssele Liftutbildning
utbildningsanteckningar Liftutbildning

Kräver miljön/underlaget en viss typ av lift?

Mobila arbetsplattformar, såsom saxliftar, används för att lyfta arbetare till höga områden på en arbetsplats. Saxliftar är bra för jobb som behöver lyfta flera arbetare, eftersom storleken på plattformen tenderar att vara mycket större än med andra typer av liftar. Saxliften kan höja arbetare upp till 60 fot, vilket kan tillåta dem att nå många arbetsplatser upp till 4 våningar höga. De är också kända som vertikala hissar, självgående plattformar eller helt enkelt plattor. De är idealiska för mindre inomhusutrymmen som byggnader, byggarbetsplatser, lager och andra stadsområden. Saxliftar drivs av el- eller dieselmotorer, och vissa modeller kommer med fyrhjulsdrivna motorer som är speciellt utformade för att fungera i ojämn terräng. De är ekonomiska eftersom de använder mindre ström och har noll utsläpp vilket gör dem idealiska för inomhusbruk.

Saxlyftar är också exceptionellt mobila och kan arbeta i mindre områden som inte är tillgängliga för större bomliftar. När du väljer mellan en saxlyft och en bomlyft är det viktigt att ta hänsyn till arbetskraven, platsen och vilken lyftkraft som behövs (människor, verktyg, material). Bomlyft kan gå mycket högre än saxlyft, med större modeller som når mer än tre gånger så högt som en större saxlyft. Bomlyftar kan också rotera 360 grader medans teleskoplyftar kan rikta arbetare rakt upp eller utåt, eller en kombination av de två. Ledhissar kan gå ännu längre och ger åtkomst runt hinder i trånga utrymmen.