Liftutbildning i Linköping

Vi har både grundkurs och repetitionskurs för dig som tidigare har gått en liftutbildning och behöver förnya ditt liftkort. Liftutbildningen i Linköping kommer att se till att rätt kunskap finns för den lift som ska användas.

Dator med liftutbildning i linköping

onlinekurs Onlinekurs *

saxlift Saxlift

rätt kompetens Rätt kompetens

bomlift Bomlift

id06-registrering ID06

släpvagnslift Släpvagnslift

* Liftutbildningen är Sveriges första godkända online-utbildning av Liftutbildningsrådet (LUR).

“Arbetsmiljöverket har krav på arbetsgivare att se till att de som använder en saxlift, bomlift eller släpvagnslift har rätt teoretiska och pratiska kunskaper för att använda sin mobila arbetsplattform på ett säkert sätt”

Liftkort till dig eller dina anställda i och omkring Linköping

När liftcertifikatet ska förnyas, vilket man behöver göra, är det repetitionskursen som är aktuell. Denna har ingen praktisk del utan hela utbildningen kan göras online ifrån dator eller en mobiltelefon ifrån den plats som är bäst för tillfället. Ta kontakt med oss eller lägg en beställning direkt för att se till att liftkortet hålls aktuellt.

För Grundkursen så samarbetar vi med våra återförsäljare i Linköping så tar fram ett upplägg som passar er och de behov som du har. Teorin gör du via internet och praktiken på plats hos er eller hos våra samarbetspartners.

Om du jobbar eller har din verksamhet i Mantorp, Motala, Mjölby, Väderstad, Skänninge, Vadstena eller Ljungsbro så kan du förnya ditt liftkort samt gå grundkursen hos Liftutbildningen Linköping.

leverans av lift Liftutbildning

Fyll i vårat kontaktformulär
eller ring oss på telefon:

010 – 161 54 54

Liftutbildningen Linköping är en onlinekurs

Liftutbildningen täcker en rad ämnen relaterade till arbete på höjd, inklusive säkerhetsprocedurer och användning av utrustning. Deltagare kommer att lära sig hur man korrekt inspekterar utrustning efter brister eller skador. I kursen ingår även utbildning i hur man bedömer risker förknippade med arbete på höjd.

Kursen undervisas av erfarna instruktörer med djup förståelse, rfter att ha avslutat liftkursen kommer deltagarna att få en certifiering som visar att de har den kunskap som behövs för mobila arbetsplattformar. Arbetsgivaren är den som har ansvaret för att se till att de anställda får utbildning för den typ av lift som ska användas. Är du verksam i norra eller södra, västra Linköping eller andra delar av Linköping kan du gå Liftutbildning i Linköping.

Liftutbildning Linköping är en onlinekurs där du själv väljer när och vart du vill genomföra utbildningen. Repetitionskursen kan du enkelt göra online när du vill förnya ditt liftkort. Grundkursen görs i hos en samarbetspartner där du gör den teoretiska biten online och den praktiska biten på plats enligt överenskommelse när det passar dig och dina anställda.

Efter slutförd Liftutbildning Linköping har du och dina anställda de kunskaper som behövs för att välja rätt typ av lift för arbetsuppgiften.

Finns det påkörningsrisk/vältrisk?

Inför varje arbetspass eller nya arbetsuppgifter behöver du göra en riskanalys för att gå igenom om det finns en vältrisk eller påkörningsrisk. Tänk på att om det finns en vältrisk så behöver du fallskyddsutrustning, det räcker inte att det finns s.k kollektivt fallskydd i liften med räcken. Kontrollera när du gjorde din fallskyddsutbildning om det är dags att förnya den så att du har aktuell kunskap och kan göra en rätt bedömning vilken sorts fallskyddsutrustning som behövs. Ett tips om du behöver förnya är att du går en fallskyddsutbildning online.

Gå en liftkurs för att bli certifierad

Liftutbildningen i Linköping består av videoavsnitt med professionella instruktörer som har arbetat med liftutbildningar i många år och har lång erfarenhet. Utbildningen går igenom de lagar och krav som finns.

Du behöver inga förkunskaper för att genomföra utbildningen, efter godkänt utbildning kan du få ett plastkort eller registrering hos ID06.

bomlift med förare Liftutbildning
saxliftar Liftutbildning
fallskyddssele Liftutbildning
utbildningsanteckningar Liftutbildning

Vilken typ av lift ska man använda sig av?

En mobil arbetsplattform med skylift är en mångsidig utrustning som kan användas för en mängd olika uppgifter. Skyliften kan nå höjder på upp till 100 fot, vilket gör den idealisk för utomhusunderhåll, konstruktion och rengöringsprojekt. Med en skylift kan arbetare säkert komma åt svåråtkomliga områden som tak, träd och andra upphöjda strukturer.

En saxlift är en annan typ av mobil arbetsplattform som vanligtvis används för inomhusunderhåll och bygguppgifter. Saxliftar är vanligtvis utformade för lägre höjder, ofta upp till 40 fot, och är idealiska för arbete i trånga utrymmen och överbelastade områden. Både skyliftar och saxliftar används ofta i industriella miljöer, inklusive fabriker, lager och distributionscenter.

Mobila arbetsplattformar har blivit allt populärare de senaste åren på grund av deras bekvämlighet och mångsidighet. Vissa mobila arbetsplattformar är designade för användning i specifika miljöer, till exempel de med ojämn terräng eller farliga förhållanden. Vilken typ av mobil arbetsplattform som väljs beror på de specifika arbetskraven, inklusive den höjd som behövs, åtkomstpunkter och arbetsmiljö.

Både skyliftar och saxliftar kräver korrekt utbildning och certifiering innan användning, för att säkerställa arbetarnas säkerhet. Skickliga operatörer kan säkert manövrera mobila arbetsplattformar på plats, vilket gör att arbetare kan komma åt de svåråtkomliga platserna. Många moderna mobila arbetsplattformar är utrustade med avancerade säkerhetsfunktioner som larm, sensorer och system utformade för att förhindra vältning och andra olyckor.

Vissa modeller av mobila arbetsplattformar är designade speciellt för användning i miljöer med stark vind eller under dåliga väderförhållanden. På grund av sin portabilitet och användarvänlighet är mobila arbetsplattformar ofta mer kostnadseffektiva än traditionella ställningssystem. Både skyliftar och saxliftar kan drivas av olika energikällor, inklusive el-, propan-, diesel- och hybridsystem. Eldrivna mobila arbetsplattformar gynnas ofta för inomhusbruk, eftersom de ger nollutsläpp och är relativt tysta.

Propan- och dieseldrivna mobila arbetsplattformar används vanligtvis för mer tunga uppgifter i utomhusmiljöer. Konstruktionen och designen av mobila arbetsplattformar har utvecklats över tiden, med förbättringar av material, ingenjörskonst och teknik. Mobila arbetsplattformar är ett viktigt verktyg för många branscher, från konstruktion och underhåll till städning och landskapsarkitektur. När tekniken går framåt och utrustningen fortsätter att förbättras kan vi förvänta oss att se ännu fler innovationer i världen av mobila arbetsplattformar med skylifts och saxliftar.