Liftutbildning i Stockholm

Med Liftutbildning Stockholm får du den kunskap som behövs om lagar, regler och hur man använder din lift på bästa och säkraste sätt.

Behöver du en Liftutbildning i Stockholm som finns i Järfälla, Danderyd, Täby, Nacka, Huddinge, Ekerö, Solna, Tyresö, Södertälje, Åkersberga, Norrtälje eller Sollentuna så kan du gå en grundutbildning eller repetitionskurs här.

liftutbildninge i stockholm

onlinekurs Onlinekurs *

saxlift Saxlift

rätt kompetens Rätt kompetens

bomlift Bomlift

id06-registrering ID06

släpvagnslift Släpvagnslift

* Liftutbildningen är Sveriges första godkända online-utbildning av Liftutbildningsrådet (LUR).

“Arbetsmiljöverket har krav på arbetsgivare att se till att de som använder en saxlift, bomlift eller släpvagnslift har rätt teoretiska och pratiska kunskaper för att använda sin mobila arbetsplattform på ett säkert sätt”

Flera kursalternativ för att täcka dina behov i Stockholm

online videoutbildning

Grundkurs

Denna genomförs tillsammans med en återförsäljare i Stockholmsområdet men teorin görs smidigt online. Vid beställning så hittar vi den lösning som fungerar bäst för dig för att göra den praktiska delen av kursen.

online videoutbildning

Repetitionskurs

När du eller dina anställda behöver förnya sitt liftkort kan detta göra online. Det enda som behövs vid kursstart efter beställningen är lagd är att de personer som ska gå kursen behöver visa upp sitt gamla liftkort för oss.

Särskilda behov för att kunna genomföra en liftutbildning online?

Att gå en onlineutbildning för att få liftcertifkat med videoavsnitt är ett väldigt bra sätt för att förmedla informationen och att kunna visa i rörlig bild hur olika lifttyper fungerar och vad man behöver tänka på för att använda sin lift på ett säkert sätt. Men ibland behöver man särskilda behov, som t.ex om man har en hörselnedsättning kanske man behöver ha en teckenspråkstolk.

Hos oss på Liftutbildningen har alla våra videoavsnitt undertexter på flera olika språk – även Svenska.

Stefan Wall på Idrottsförvaltningen i Stockholm gick sin liftutbildning online och kunde ta till sig materialet helt utan hjälp av en teckenspråkstolk eftersom vi har undertexter på Svenska. Fortsätt läs om Stefan

Har du fler frågor?

Kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan eller ring oss på telefon 010 – 161 54 54

Liftutbildningen Stockholm är en onlinekurs för saxlift, bomlift och släpvagnslift

Arbetsgivaren är den som har ansvaret för att se till att de anställda får utbildning för den typ av lift som ska användas. Är du verksam i norra Stockholm eller andra delar av Stockholm kan du gå Liftutbildning i Stockholm.

Liftutbildning Stockholm är en onlinekurs där du själv väljer när och vart du vill genomföra utbildningen. Repetitionskursen kan du göra helt online när du vill förnya ditt liftkort. Grundkursen görs i samarbete med en återförsäljare där du gör den teoretiska biten online och den praktiska biten på plats hos en samarbetspartner.

Efter att ha gjort Liftutbildning Stockholm har du de kunskaper som behövs för att välja rätt lift för din arbetsuppgift. Tänk även på att arbetar du som anställd behöver du också körtillstånd ifrån din arbetsgivare.

Liftutbildningskurser online erbjuder flexibilitet och bekvämlighet. Användare kan komma åt kurserna var som helst, när som helst och arbeta i sin egen takt. Detta är särskilt fördelaktigt om tiden är knapp så att man inte kan ta sig till en traditionell klassrumsbaserad kurs eller om det fungerar enklare att gå igenom kursen ifrån sitt egna kontor t.ex. Onlinekurser tillåter också användare att lära sig nya färdigheter utan att behöva åka iväg till en specifik plats, vilket sparar tid och pengar på resekostnader.

Påkörningsrisk eller vältrisk?

Innan arbete ska påbörjas med din lift ska man alltid göra en riskanalys där det framgår om det finns en påkörningsrisk eller vältrisk – isåfall är det viktigt att man använder ett korrekt och anpassat fallskydd för att vara säker under arbetets gång uppe i liften. I utbildningen går vi igenom hur och vad man bör tänka på vid en riskanalys. Behöver du gå en fallskyddsutbildning eller förnya din kort så kan du gå en fallskyddsutbildning online.

Bli certifierad för att använda en saxlift eller någon annan lift

Liftutbildningen i Stockholm består av videoavsnitt med professionella instruktörer som har arbetat med liftutbildningar i många år och har lång erfarenhet. Utbildningen går igenom de lagar och krav som finns.

Du som går utbildningen behöver inga förkunskaper, efter godkänt utbildning kan du få ett plastkort eller registrering hos ID06.

bomlift med förare Liftutbildning
saxliftar Liftutbildning
fallskyddssele Liftutbildning
utbildningsanteckningar Liftutbildning

Vad behöver man tänka på med skylift eller andra typer av liftar

Arbete med släpvagnsliftar och andra typer av liftar kan vara farligt om lämpliga säkerhetsåtgärder inte följs. Skyliftsrelaterade säkerhetsrisker finns i arbetsområdet och olyckor kan inträffa när man kör en skylift. För att garantera säkerheten är det viktigt att följa några grundläggande säkerhetstips, som att inte luta sig, sitta eller klättra på kanten av korgen eller plattformens skyddsräcken, eftersom de är avsedda att skydda arbetare från att falla och inte bör användas för att klättra eller sitta på. Det är också viktigt att vara uppmärksam på kraftledningar eller andra risker i luften som man eventuellt kan köra in i om man inte är uppmärksam, tänk på att ta hänsyn till den sammanlagda vikten av människor, verktyg och material som finns i liftens korg eftersom det påverkar stabiliteten.

Korrekt utbildning är avgörande för att manövrera liftar på ett säkert sätt, som krävs av arbetsmiljöverket. Det är viktigt att kontrollera med tillverkaren av liften eller det uthyrningsföretag som du hyrt liften av för att säkerställa att du får en genomgång av den lift som du ska använda dig av.

Dessutom är det viktigt att inspektera liften före varje arbetsskift för att säkerställa att den är i fungerande skick och inte har några brister eller skador som kan påverka säkerheten.

Mobila arbetsplattformar är väldigt användbara för att placera arbetare, verktyg och material på svåråtkomliga platser. Men att arbeta på höjder kan vara farligt och fall från mobila arbetsplattformar kan orsaka allvarliga skador. Personlig fallskyddsutrustning ser till att arbetaren som jobbar i en lift på en hög höjd kan jobba säkert oavsett situation, det är förstås viktigt att den fallskyddsutrustning som används är anpassad för arbetet som ska göras.

När du använder en mobil arbetsplattform är det viktigt att se till att plattformen är designad för det syfte den används för. Det är också viktigt att tänka på underlaget under plattformen för att förhindra att den välter.

Sammanfattningsvis är fallskydd avgörande för att se till att den som arbetar på en mobil plattform kan vara säker. Fallskyddssystem kan förhindra att arbetare faller och skadas så se till att detta finns med i en riskbedömning innan arbetet med liften påbörjas. Se till att arbetaren har en giltig fallskyddsutbildning och den fallutrustning som behövs för arbetssituationen med hänsyn till typ av lift och underlag.