Jag har tappat bort mitt utbildningsbevis för mobila arbetsplattformar/lift, hur gör jag nu?

Utbildningsföretaget där du gick din senaste utbildning har ett ansvar att hålla ett register över de elever som genomfört utbildningen hos dem. Registerinformationen skall liftutbildningsföretaget hålla under MINST fem år.

Liftutbildningsföretaget ska kunna intyga att du har gått utbildningen med namn och personnummer. Har du tappat bort ditt utbildningsbevis för mobila arbetsplattformar / lift så ska du kunna få ett nytt utbildningsbevis, det kan du kräva.

Dokumentation ska finnas hos arbetsgivaren

Arbetsgivaren skall ha dokumentation över den anställdes teoretiska och praktiska kunskaper. Likt utbildningsbeviset för mobila arbetsplattformar / liftkort eller liknande. Detta finns angivet i Arbetsmiljöverkets föreskrifter AFS 2006:6 29§. Här beskrivs vad som gäller för användning av lyftanordningar och lyftredskap där Mobila arbetsplattformar och liftar ingår.

Din arbetsgivare har skyldighet att hålla register för ditt utbildningsintyg, digitalt eller i pappersformat. Detta innebär att du ska kunna byta arbetsgivare och ändå kunna använda ditt personliga utbildningsintyg för mobila arbetsplattformar / liftutbildning. Din nya arbetsgivare ska kunna dokumentera dina tidigare kunskaper så det skriftliga tillståndet kan skrivas ut och användas när du ska hantera mobila arbetsplattformar / liftar.

Ett tips är att du alltid tar ett foto på dina utbildningsbevis och sparar detta på någon molnet-tjänst eller liknande. Det gäller även för andra utbildningar som Heta arbeten, Brandfarliga arbeten, Fallskyddsutbildning med mera.

Har du gått en utbildning hos oss på Liftutbildningen så hjälper vi dig alltid med ditt gamla intyg vid en förlust. ID06 är även ett fantastiskt bra sätt att samla alla dina utbildningar i. Självklart hjälper vi dig även med detta, snabbt och enkelt!

Liftutbildningen har en unik kod för vare liftkort som tas fram som även går att spåra via QR-kod. På detta sätt är samtliga liftkort unika hos Liftutbildningen så att vi alltid enkelt ska kunna få fram borttappade kort och hjälpa dig som kund på bästa sätt.

Utbildnings kort Liftutbildning
Vad händer om jag tappar bort mitt Liftkort, hur kan jag enkelt få ett nytt?
Utbildningsbevis / diplom från med nya koder och QR-kod för unikt liftkrot. OBS intyget avklippt och saknar information.